Cart 0
Out of stock

De Rasta revelatie – Jah Shakespear (Karel Michiels) ,

22,50

Out of stock

Product ID: 2820 SKU: RRJS. Categories: , .

DE RASTA REVELATIE

In Kingston, Jamaica wordt Ras Fire vermoord, een Hollandse rastaman met heel bijzondere eigenschappen. Een ordinaire roofmoord, zegt de politie, maar dat weigert Johan Bode te geloven. Hij weet dat Ras Fire grote plannen koesterde in Jamaica. Samen met de ouderlingen van Mystical Roots wilde hij rastafari terugbrengen naar de wortels van de beweging, weg van de hatelijke black supremacy en expliciete homohaat die de nieuwe rastageneratie zich eigen heeft gemaakt. Terug naar Ethiopië ook, het Beloofde Land, de oudste christelijke beschaving in de wereld.

Johan besluit om zijn vriend achterna te reizen en de zaak ter plaatse te onderzoeken. Het wordt een trip vol natuurlijke mystiek, op het ritme van de gelijknamige song van Bob Marley. Geleidelijk ontvouwt zich de geschiedenis van een volk, van een heel ras zelfs, om zich uiteindelijk toe te spitsen op de meest invloedrijke zwarte vrijheidsbeweging van de twintigste eeuw, rastafari. Stap voor stap ontsluiert Johan ook de waarheid achter de moord op Ras Fire.

Hij komt de dader op het spoor, maar die blijft hem telkens een stapje voor. Wat heeft een rastaman trouwens te zoeken in Berkeley, California? Waarom moet hij op weg naar Ethiopië zonodig eerst langs Europa passeren? En waar hoopt hij eigenlijk zijn bestemming te vinden: in Shashamane, de enige rastagemeenschap in Ethiopië? In Aksum, sinds mensenheugenis thuisbasis van de Ark des Verbonds? Of in Lalibela misschien, het nieuwe Jeruzalem?

De Rasta Revelatie is een spirituele thriller, niet alleen spannend omdat er een mysterieuze moordzaak wordt ontrafeld maar ook in de strakke historische verhaallijn die de zoektocht van het hoofdpersonage ondersteunt. De revelatie uit de titel geldt net zo goed de oplossing van de moord op een authentieke rastaman als de onverbloemde waarheid achter rastafari.

Wie is Jah Shakespear/Karel Michiels

Een oude rot in reggaeland. Hij draait de muziek als DJ, live en op de radio. Hij schrijft erover als journalist. Hij maakt fanzines en websites. Jah Shakespear heeft de afgelopen dertig jaar met honderden rasta’s gepraat en zag ook zowat alle noemenswaardige reggaeartiesten optreden, van Bob Marley tot Midnite, de groep die hem ongewild de weg heeft getoond naar het beloofde land, de plaats waar hij dacht nooit te zullen komen, Ethiopië.

Via de reggae kwam hij in contact met ganja, herbs, wiet, cannabis, marihuana… Ook dat thema heeft hij als journalist en auteur niet links laten liggen.

Ook te verkrijgen:

IN HET SPOOR VAN DE KEIZER – DE ROEP VAN RAS TAFARI – JAH SHAKESPEAR – (KAREL MICHIELS)

LAND VAN WIET EN HONING – KAREL MICHIELS

 

Soundtrack:

Hits: 184

Weight 850 g
Dimensions 14 × 22 × 5 cm

Be the first to review “De Rasta revelatie – Jah Shakespear (Karel Michiels)”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.