Cart 0

IN HET SPOOR VAN DE KEIZER – DE ROEP VAN RAS TAFARI – Jah Shakespear – (Karel Michiels) ,

22,50

1 in stock

Product ID: 2825 SKU: SKJS. Categories: , .

IN HET SPOOR VAN DE KEIZER – DE ROEP VAN RAS TAFARI

Wie was Ras Tafari a.k.a. Haile Selassie, de legendarische keizer van Ethiopië? Wat is rastafari, de voedingsbodem van de reggae? Hoe traceerde David Verhaeghe de vorstelijke wortels van zijn moeder? En waarom wil Jah Shakespear dat zo nodig allemaal vertellen?

‘In het spoor van de keizer’ verweeft historische en spirituele gebeurtenissen met persoonlijke getuigenissen en impressies. Zo ontvouwt zich niet alleen een prachtig verhaal, doordrongen van muziek, wijsheid en mystiek, maar ook een andere kijk op de geschiedenis, de helft die nooit verteld wordt.

Check ook de bijhorende documentaire van David Verhaeghe en Karel Michiels ‘My Ras Tafari Roots’.


Wie is Jah Shakespear/Karel Michiels

Een oude rot in reggaeland. Hij draait de muziek als DJ, live en op de radio. Hij schrijft erover als journalist. Hij maakt fanzines en websites. Jah Shakespear heeft de afgelopen dertig jaar met honderden rasta’s gepraat en zag ook zowat alle noemenswaardige reggaeartiesten optreden, van Bob Marley tot Midnite, de groep die hem ongewild de weg heeft getoond naar het beloofde land, de plaats waar hij dacht nooit te zullen komen, Ethiopië.

Via de reggae kwam hij in contact met ganja, herbs, wiet, cannabis, marihuana… Ook dat thema heeft hij als journalist en auteur niet links laten liggen.

Ook te verkrijgen:

LAND VAN WIET EN HONING – KAREL MICHIELS

DE RASTA REVELATIE – JAH SHAKESPEAR

 

Hits: 108

Weight 850 g
Dimensions 14 × 22 × 5 cm

Be the first to review “IN HET SPOOR VAN DE KEIZER – DE ROEP VAN RAS TAFARI – Jah Shakespear – (Karel Michiels)”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.