Cart 0

Cannabis – Karel Michiels – Uitgeverij Houtekiet ,

25,00

1 in stock

Product ID: 13284 SKU: BM_CAN1. Categories: , .

Geen plant die de voorbije honderd jaar zo geliefd en tegelijk zo gehaat werd als cannabis. Hij verruimde de blik en de geest van zowat al onze favoriete muzikanten, maar dat deel van hun levensstijl werd doorgaans verhuld of veroordeeld. Cannabis hield talloze mensen weg van alcohol en andere harddrugs. Tegelijkertijd werd hem verweten verslavend te zijn. En terwijl rechters en agenten weten dat probleemgebruik zelden voorkomt, worden ze door politici gedwongen om elk gebruik en bezit te bestraffen. De medische voordelen van cannabis worden intussen schoorvoetend aanvaard, maar de meest helende stof blijft nog altijd taboe.

Hoe is het ooit tot deze bevreemdende haatliefdeverhouding kunnen komen? Cannabis vertelt het verhaal van een plant die de mensheid van oudsher gefascineerd en geïnspireerd heeft, om nog te zwijgen van de vele praktische toepassingen die met de demonisering in de twintigste eeuw grotendeels verloren zijn gegaan. Het is geen geheim dat cannabis in die periode buiten de wet werd gesteld om racistische en economische redenen. Het was een politieke beslissing die door een groot deel van de bevolking en de publieke opinie lange tijd kritiekloos aanvaard werd.

Maar nu lijkt het tij stilaan gekeerd. Steeds meer politici zien het licht, steeds meer landen gaan over tot legalisering, de vroegere Amerikaanse boeman voorop. De cannabisrevolutie is niet meer te stoppen, ook niet in ons land. Met dit boek bent u klaar voor een nieuw tijdperk.

Pagina’s: 328
Afwerking: Paperback
ISBN: 9789089248671
Publicatiedatum: 20/11/2020
Formaat: 15,5 x 23,5

Visits: 51

Weight 850 g
Dimensions 20 × 15 × 6 cm

Be the first to review “Cannabis – Karel Michiels – Uitgeverij Houtekiet”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.